Compra de proximitat

Vols comprar aliments d’agroproductors d’Osona i Lluçanès?

Dona’t d’alta al servei i fes la teva comanda al mateix productor, indica-li que et faci arribar la comanda amb el servei a domicili o punt de recollida social i sostenible als agroproductors d’Osona i Lluçanès.

Aquests són els agroproductors que actualment participen en el servei de compra de proximitat:

Granja La Riera El Serradet de Barneres Mengem Osona Sambucus
Tofaroques Mycelio Mas Bellpuig La Castanya de Viladrau
Forn Om  Noir et Blanc Niu Verd Red Passion Berries

 

QUÈ ÉS?
Servei a domicili o punt de recollida sostenible i social de productes dels agroproductors d’Osona i Lluçanès

QUI?
Un conjunt d’entitats amb col·laboració público-privada (administració, distribució i productors). Les entitats promotores del projecte són Creacció, ADFO, ARETÉ, Mengem Osona, Ajuntament de Manlleu i Sambucus. En el pilot hi participen una mostra de diferents agroproductors representatius de diferents subsectors.

PER QUÈ?
El servei a domicili amb grans operadors logístics té un gran impacte mediambiental i sovint les persones que hi treballen estan amb unes condicions precàries. Des d’aquest projecte volem donar valor a una altra manera de treballar la distribució amb valors socials i sostenibles.

COM?
La distribució la realitzarem des dels centres especials de treball ADFO i ARETÉ, dues empreses amb valors socials. El transport es porta a terme en bicicleta (a Vic) i amb la incorporació de furgonetes elèctriques per la resta de la comarca. Disposem de dos punts de recollida: el Mercat municipal de Manlleu i a Mengem Osona a Vic.

QUAN?
Estem en fase pilot del projecte, per això estem començant amb una mostra de diferents agroproductors de diferents sectors, però el projecte vol seguir endavant i ser una referència per a la distribució a la comarca. El pilot té una primera fase de juny a juliol i una segona de setembre a desembre del 2021.