Campanya Tasta els Aliments Excel·lents als restaurants d’Osona Cuina
Continuant amb les col·laboracions que Osona Cuina fa amb els productes locals i amb la voluntat de Fetaosona, agrupació de agroproductors de la comarca, de treballar amb la gastronomia del territori, sorgeix aquesta nova campanya que porta els aliments excel·lents del Fetaosona a alguns restaurants d’Osona Cuina.
La col·laboració parteix de tres parelles de productes, entre els que conformen la cistella de Fetaosona, aliments excel·lents, que durant tres setmanes es podran tastar abans o després de començar l’àpat als serveis que cada restaurant determini.
El Jove de Cabra de Riudavets, una quallada àcida melosa i suau elaborada amb llet crua de cabra i el pa de 7 Llavors de Mas Corcó Pagesos Forners, un pa de cereals autèntics i llavors diverses, dolç i cruixent, es podran tastar al restaurant Via (carrer de la Riera, 25, a la primera planta). A més a més de poder conèixer i degustar els productes abans de començar l’àpat, el cuiner Nicolau Roger ha proposat una recepta senzilla per fer a casa que es podrà veure a les xarxes socials d’Osona Cuina i Fetaosona.
El mateix tindrà lloc al Thymus de Manlleu (plaça de Gràcia, 13) on abans de començar l’àpat es podrà tastar un vas de caldo Silvestre d’Infusions Sambucus acompanyat d’un tall de botifarra d’ou de Can Codina, la que va ser la millor botifarra d’ou de tot Catalunya de l’any 2023. Jordi Coromina també proposa una combinació culinària que inclouen aquests dos productes.
I finalment, i en aquest cas per acabar l’àpat, es podrà tastar al restaurant Insòlit de Vic (carrer dels Corretgers, 4), un petit mos de pa de Pessic de Vic de la Pastisseria el Bruguer, acompanyat d’un glop de Ratafia Bosch Reserva, un dels emblemes de l’empresa que ja compta amb la cinquena generació familiar i que elabora licors i destil·lats. La Núria Sanuy, també ha maridat aquests dos productes i ens proposa unes postres espectaculars.
Els horaris i serveis on els restaurants donaran a tastar aquests productes són els següents:
- Formatge Jove de cabra de Riudavets i Pa de 7 llavors de Mas Corcó
- Dinars i sopars de dissabtes i dinars de diumenge.
- Caldo Silvestre d’Infusions Sambucus i Botifarra d’ou de Carnisseria Codina
- Dinars de dilluns a divendres.
- Pa de pessic del Bruguer i Ratafia Bosch Reserva
- Sopars de dimecres, dijous i divendres i dinars de dissabte.
La campanya arrenca el dilluns 3 de juny i s’allarga fins al dia 23.
Aquesta col·laboració té lloc gràcies al suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona que treballa per reivindicar el producte dels agroproductors locals i que a la nostra comarca es vehicula sota la denominació Fetaosona (Consell Comarcal d’Osona i Creacció); juntament amb Osona Cuina, col·lectiu de restaurants de la comarca amb una clara vocació gastronòmica vinculada al territori i als seus productes.
Plat Lactium 2024
Osona Cuina, Fet a Osona, Lluçanès Territori Serè i Osona Terra, juntament amb Lactium, impulsen les jornades gastronòmiques #PlatLactium. Del 5 al 21 d’abril els restaurants del col·lectiu comptaran amb un plat elaborat amb formatges de Fet a Osona (XPT d’Osona), de Lluçanès Territori Serè (XPT Lluçanès).
El col·lectiu Osona Cuina i altres restaurants d’Osona i del Lluçanès donen el tret de sortida així a la Fira Lactium de Vic amb unes noves Jornades Gastronòmiques centrades en formatges del territori. Es tracta d’una proposta gastronòmica on 12 restaurants introdueixen els formatges en plats dolços i salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió.
Els productors participants a la campanya #platlactium i els restaurants que cuinen els seus formatges són els següents:
- Restaurant Via. El nostre sorbet de fruits vermells amb sopeta de Yogurmak de les Cabres d’en Peyu.
- Insòlit. Bunyols de sobrassada i formatge C’mon Bri de Riudavets amb emulsió de mel i curri.
- La Competència. Matrimoni amb caviar d’albergínia, recuit de drap de Granja Armengol, piparres i sumac.
- Bareku. Sopes de carnitas al pasilla amb formatge Carrat de Bauma.
- Can Fortuny. Taula de formatges artesans, entre els quals Carrat de Bauma i Blau d’Osona del Molí de la Llavina.
Formatgeria Molí de la Llavina
- Mas Monells. Caneló cruixent d’ànec amb crema de formatge Esgratinyat del Molí de la Llavina.
- Can Fortuny. Taula de formatges artesans, entre els quals Carrat de Bauma i Blau d’Osona del Molí de la Llavina.
- El Bart. Magret d’ànec + El Torrat de Mas el Garet + patata.
- Cafè del Mig. Coca torrada, sobrassada, mel i formatge de cabra Prior de Formatges de Lluçà. Cannoli farcit amb mousse de ricotta de formatge de cabra de Formatges de Lluçà.
- Fonda Sala. Macarrons farcits de faisà amb crema de formatge d’ovella madurat de Betara.
- Thymus. Porros, brandada de bacallà i formatge de Serradet de Barneres.
- Devici. Fonoll en quatre coccions, maduixes fumades i vinagreta de iogurt del Serradet de Barneres.
Postres artesanes Santa Eulàlia
- Cal Trumfo. Recuit de Postres Artesanes Santa Eulàlia amb verdures i anxoves.
Dijous llarder
Vic acollirà el pròxim dijous 8 de febrer, una nova edició del Dijous Llarder. Un any més, organitzat per Osona Cuina i amb la col·laboració de Fet a Osona i Taula Dolça, la iniciativa omplirà de tradició i bona gastronomia la Plaça Major de la capital osonenca. El dimarts 30 de gener es va presentar l’edició d’enguany en roda de premsa.
Per segon any, i acompanyant la rostida dels porcs, es comptarà amb un espai on tindran lloc diverses activitats al llarg del dia presentades per la periodista gastronòmica, Carme Gasull. Es manté el ja tradicional i estimat concurs de truites. Entre les principals novetats destaca la presentació de “El Concurs del Dijous Llarder”, on tres persones conegudes de la comarca col·laboren per respondre a preguntes sobre el Dijous llarder i la tradició del porc, molt ben acompanyats per en Josep Dolcet, mestre del Gremicarn – Carnissers-Xarcuters de Catalunya. El concurs comptarà amb la participació de xarcuters convidats (David Riera de Can Vilada, Cesc Colom de Colomvila, Xevi Codina de Carnisseria Codina) i es buscarà la complicitat i participació del públic. A la tarda hi haurà un taller participatiu per a infants amb membres pastissers del col·lectiu Taula Dolça. I durant els àpats, dos grups de múscia amenitzaran la jornada: La MusetTer Fest, de Manlleu, durant el dinar, i Trio Clima durant el sopar.
Pel que fa a l’oferta gastronòmica, es manté el format d’esmorzar, dinar i sopar, on es segueix apostant pel producte de la comarca. Històricament, el Dijous llarder ha tingut molts i diversos proveïdors de diversos productes de qualitat però, aquest any, i aquesta serà la línia que s’ha marcat el col·lectiu a partir d’ara, és donar suport i utilitzar cada cop més els productes del territori que produeixen i elaboren pagesos i productors d’Osona i el Lluçanès. Entre altres productes hi haurà la botifarra d’ou de Can Codina, la botifarra negra de Fussimanya, la cansalada de Ca la Teresona, o el brioix de pulled porc que portarà productes d’Enso Ferments. I també s’estrenarà col·laboració amb la Fundació Sant Tomàs: durant el sopar, les seves patates acompanyaran la costella de porc.
Tal com ha destacat Eduard Aliberch, d’Osona Cuina, amb la celebració del Dijous llarder, el col·lectiu vol “mantenir les tradicions gastronòmiques arrelades a la comarca i esdevenir i posicionar-se com el Dijous Llarder de Catalunya”. Per fer-ho, “es potencien les experiències autèntiques i s’apropa la gastronomia i els productes del territori als ciutadans”.
La cuina, el paisatge a la cassola
Deia Josep Pla que la cuina és el paisatge posat a la cassola. Si entenem el paisatge com el conjunt que conforma la natura i els productes agroalimentaris que s’hi cultiven i s’hi crien, podem concloure que la cuina d’Osona és la combinació dels aliments del territori que han generat, amb el pas dels anys, una cultura alimentària que és pròpia. A aquest coneixement n’hi hem de sumar un altre: avui la cuina, entesa com un saber de receptes i procediments culinaris, unes formes de menjar i els significats que hi són vinculats, ha travessat fronteres; els intercanvis culturals han enriquit els patrimonis culinaris i avui mengem, també, productes del nostre territori cuinats segons aprenantages que vénen de lluny. És tota aquesta olla que bull a casa nostra i que vol capitanejar una gastronomia bona, sana i sostenible, la que volem posar en comú amb vosaltres.
És per tot aquest conjunt de motius que el Fetaosona inclou un apartat de gastronomia per poder-vos explicar tot allò que vagi succeint a la comarca i que vinculi els productes i els productors amb la cuina que s’hi elabora i s’hi menja: la seva gastronomia.
Aquesta col·laboració dona el tret de sortida del Lactium, que se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 de maig al Parc Jaume Balmes de Vic. D’aquesta manera es potencien els lligams d’Osona Cuina, Osona Terra i Fet a Osona amb els esdeveniments gastronòmics de la comarca i es promocionen els productors de proximitat.
Producte a taula
Volem donar-vos a conèixer una campanya que vincula gastronomia i producte d’Osona i el Lluçanès. Porta per títol Producte a Taula i durant aquest estiu vol donar a conèixer a 10 agents gastronòmics del nostre territori pertanyents al col·lectiu Osona Cuina i a l’Associació Taula Dolça i 10 productors de Fetaosona i de Lluçanès Territori Serè.
Cada un d’aquests agents ha escollit un producte i han elaborat una recepta. Comencem la setmana del 26 de juny amb quatre sorteigs, un organitzat per cada entitat, per fer un toc d’inici a la campanya. A partir del 10 de juliol, i durant 10 setmanes, diferents agrupacions de cuiners i cuineres, pastissers i pastisseres i productors i productores, ens mostraran les seves propostes que donarem a conèixer des dels perfils d’instagram de @fetaosona @llucanesturisme @osonacuina i @tauladolca.
A continuació podreu conèixer qui participa a la campanya però estigueu atents als nostres perfils per conèixer-los més a fons i per aprendre una mica més de producte i gastronomia de qui més en sap, els nostres protagonistes.
Els productors, cuiners i pastissers participants a la campanya Producte a Taula son els següents:
- Vic Food amb Riera Ordeix
- El Bart amb Casa Oms
- El Bareku amb Enso Ferments
- La Competència amb Formatges Reixagó
- Mas Monells amb Carnisseria Codina
- Ca la Cinta amb Forn Cal Pujals
- Cafè del Mig amb Mas Terricabras
- Genís Vilarnmau amb el Soler de n’Hug i Forn Sant Adjutori
- Pastisseria Atzavara amb Mas el Garet i Red Passsion Berries
- Martí Bosch amb Ratafia Bosch
- XixoVic amb Josep Esturi
Aquí teniu les bases del sorteig que llançem des de Fet a Osona i on sortegem una cistella del #fetaosonalaimentsexcel·lents
Plat Lactium 2023
Osona Cuina, Fet a Osona, Lluçanès Territori Serè i Osona Terra, juntament amb Lactium, impulsen les jornades gastronòmiques #PlatLactium. Del 6 al 23 d’abril els restaurants del col·lectiu comptaran amb un plat elaborat amb formatges d’Osona Terra, de Fet a Osona (XPT d’Osona) i de la Xarxa de Productes de la Terra del Lluçanès.
El col·lectiu Osona Cuina dona el tret de sortida així a la Fira Lactium de Vic amb unes noves Jornades Gastronòmiques centrades en formatges osonencs. Es tracta d’una proposta gastronòmica on 14 restaurants d’Osona Cuina introdueixen els formatges en plats dolços i salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió.
Els productors participants a la campanya #platlactium i els restaurants que cuinen els seus formatges són els següents:
- Vicfood. Bikini de papada a baixa temperatura i formatge el Pastor de Sora de Mas Rovira amb pols de cotnes. Cheesecake de Blanc de Sora de Mas Rovira amb sorbet de gerds.
- Ca la Teresona. Carpaccio de llom de porc Ral cuit a baixa temperatura amb pesto i el formatge Madurat de cabra de Mas Rovira.
- Arka. Pastís de formatge d’Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, formatge d’ovella de Molí de l’Alzina i mató de vaca de Granja Comas).
- El Bart. Verdures amb Jove de cabra de Riudavets. Magret d’ànec amb Madurat de cabra de Riudavets.
- Can Ton. Mousse de Mató de Vaca de Granja Comas amb gerds.
- Bareku. Taco de carn de vedella, albergínia fumada i mató de Granja Armengol.
- Insòlit. Carxofes confitades, llimona, espuma de formatge Ovella gran reserva de Betara i praliné de nous.
- Devici. Coca de full amb carxofa i Crema àcida de Borredà de Bauma.
Formatgeria Molí de la Llavina
- Mas Monells. Tallarines d’espàrrecs blancs amb carbonara de formatge. Esgratinyat del Molí de la Llavina i rovell d’ou.
- La Cerve i el Drau. Fondue de Tou del Lluçanès de Reixagó amb tomàquet sec i poma.
- La Competència. Fondue de Tou del Lluçanès de Reixagó amb tomàquet sec i poma.
- Ca La Cinta. Hamburguesa de cérvol amb formatge Sant Ignasi de Reixagó.
- Fonda Sala. Pastís de formatge amb Blau de Jutglar de Reixagó
- Cafè del Mig. Coca torrada, sobrassada, mel i formatge. El Prior de cabra de Formatges de Lluçà Brossat de Formatges de Lluçà amb coulis de fruits vermells.
- Thymus. Espinacs marinats, naps i musclos escabetxats i Formatge fresc d’ovella del Serradet de Barneres.
Fet a Osona amb Osona Cuina i Osona Terra.
Gastronomia, Territori & Cultura
Comencem amb una proposta que s’ha cuinat, i mai més ben dit, entre Osona Cuina (Col·lectiu de cuiners de la comarca) i Osona Terra (Associació de productors agroalimentaris de la comarca). Un projecte al que hem donat suport des de Creacció, a través de la XPT de la DIBA i des d’Osona Turisme del Consell Comarcal d’Osona. El resultat són unes càpsules de vídeo que expliquen el nostre territori, la seva riquesa patrimonial, natural i cultural, maridats amb un tast de la cuina que s’hi elabora, cuinada amb productes de la comarca, amb noms i cognoms, elaborat per un xef membre del col·lectiu de cuiners.
Esperem que contribueixi a difondre el nostre patrimoni culinari, doni a conèixer la riquesa i els actius turístics de la comarca i visibilitzi el suport a uns sectors, el dels productors agroalimentaris i el de la restauració, que són punta de llança en la transformació del nostre sistema agroalimentari, volent-lo fer més sa i més sostenible per tothom.
Ja fa uns mesos que us vam presentar la primera proposta, en el seu dia de Cal Jutge, avui de Mas Monells. Un timbal de cua de vedella amb ingredients de Can Codina, Planes Bones, Fussimanya, Ratafia Bosch, Carol Tòfones i Racó del Panarra, productors membres d’Osona Terra.
Amb l’arribada del Mercat del Ram i aprofitant que alguns dels nostres cuiners i productors van ser presents a l’espai Terra i Cuina i Turisme Gastronòmic per cuinar-nos noves propostes, us vam presentar dues receptes noves cuinades pels cuiners d’Osona Cuina amb productes d’Osona Terra. En Jordi Arumí de l’Arka de Sant Eugènia de Berga ens va cuinar el Pepet, una combinació dolça amb productes de Granja Comas, Xixovic i Ratafia Bosch. I en Jordi Corominas de l’Horta de Tavertet i el Thymus de Manlleu ens va mostrar uns aperitius dolços i salats amb ingredients de Casa Oms i Planes Bones.
Acabem el cicle de receptes cuinades amb productes d’Osona Terra amb una proposta del restaurant Divicnus. En aquest cas un Bao amb pollastre rostit del Montseny, salsa teriyaki, maionesa de formatge de cabra de Mas el Garet o el Molí de l’Alzina i ceba tendra vigatana de Planes Bones.
Esperem que hagueu gaudit de les propostes i us convidem a visitar tots els restaurants d’Osona Cuina i a conèixer més a fons els productors d’Osona Terra per aprofundir en la gastronomia de la nostra comarca.
Bao amb pollastre rostit del Montseny, salsa teriyaki, maionesa de formatge de cabra de Mas el Garet o del Molí de l’Alzina i ceba tendra vigatana de Planes Bones.
Marc Buxaderas. Divicnus. VIC.
Ingredients per 4 persones:
- 4 pans Bao
- ½ pollastre del Montseny
- 150g formatge de cabra de Mas el Garet o del Molí de l’Alzina
- 1 ceba tendra vigatana de Planes Bones
- 50 ml salsa teriyaki
- 100g maionesa
- 200 ml vi ranci
- Oli d’oliva verge extra
- Llorer i espècies variades
- Sal i pebre
Elaboració:
- Salpebrar el pollastre, mullar-lo el vi ranci i aigua. Afegir llorer i espècies al gust i posar-lo a rostir al forn durant dues hores a 180ºC. Cada 20 minuts, anar-li donant la volta.
- Un cop rostit, deixar refredar lleugerament i, amb els dits, esmicolar-ne tota la carn, eliminat la pell i els ossos, assimilant una textura de tires que es coneix com a pulled.
- Barrejar tota la carn esmicolada amb la salsa teriyaki i part del suc de rostit que ha quedat a la safata del forn.
- El pa bao es pot posar uns minuts al forn, o bé donar-los la volta durant uns minuts a la paella, per escalfar-los i donar-los una textura exterior cruixent.
- Triturar la maionesa (la podem fer amb ou i oli d’oliva verge extra o bé comprar-la) amb el formatge de cabra. Col·locar el resultat en una màniga pastissera.
- Tallar la ceba tendra a juliana ben fina. Reservar en un bol amb aigua i gel.
- Muntar el bao amb el pulled pollastre a l’interior, afegir-hi uns punt de la maionesa de formatge de cabra i acabar amb el toc cruixent de la ceba tendra ben escorreguda.
Patata del Buffet de Planes Bones, xocolata i llonganissa de Casa Oms.
Jordi COROMINA. L’Horta de Tavertet. TAVERTET.
Ingredients per 4 persones:
- 4 patates del Buffet de Planes Bones
- 1 llonganissa de Vic de Casa Oms
- 200g xocolata Maragda 70% (Chocovic)
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Pelar les patates, tallar-les a làmines fines amb l’ajuda d’una mandolina i fregir-les en oli ben calent, però sense que fumegi, fins a aconseguir unes patates cruixents tipus xips. Escórrer de l’oli i reservar en paper absorbent sense afegir-hi sal.
- Tallar la llonganissa a làmines fines. Es pot eliminar la pell o no, segons us agradi.
- Posar a fondre la xocolata al bany maria. Si hi teniu pràctica, podeu atemperar-la, és un procés que requereix pràctica però el resultat final serà molt millor.
- Banyar les xips amb la xocolata líquida i amb l’ajuda d’un pinzell fins a cobrir dues terceres parts de la patata. Deixar-les refredar sobre un paper sulfuritzat, silpat o similar fins que la xocolata es refreda i el resultat és cruixent.
- Repetir el procés amb les làmines de llonganissa.
- Servir els snacks de patata i llonganissa amb xocolata abans de començar un àpat, per fer el vermut o per presentar un berenar diferent.
El Pepet, amb nata de Granja Comas, torró tou de Xixovic i Ratafia Bosch.
Jordi arumí. Arka restaurant. Santa Eugènia de Berga
Ingredients per 4 persones:
- 850g nata del 35% de Granja Comas
- 80g de torró tou de la Xixovic
- 40ml Ratafia Bosch
- 250g sucre blanc
- 150g rovell d’ou
- 50g ou
- 5 unitats vaina de vainilla
- Sucre per cremar
Elaboració:
- En un bol, semimuntar la nata.
- Al bany maria, coure el sucre amb el rovell, l’ou i l’interior rascat de les veïnes de vainilla. Barrejar i mesurar la temperatura fins que arribi als 82ºC.
- Muntar el resultat anterior amb l’ajuda d’una batedora.
- Incorporar una part de la nata amb el resultat muntat dels ous i el sucre. Anar incorporant les dues elaboracions amb delicadesa, un cop la mescla homogènia, incorporar la resta de la nata i repetir el procediment.
- Col·locar la barreja en un motlle i congelar.
- Abans de servir, tallar una ració, afegir-hi sucre al damunt i cremar com si fos una crema catalana.
- Esmicolar el torró pel damunt i mullar amb unes gotes de Ratafia Bosch.
Timbal de cua de vedella de Can Codina, Botifarra del Perol de Fussimanya, bolets de temporada de Carol Tòfones i pa de pagès del Racó del Panarra.
Ingredients per 4 persones:
- 2 unitats de cua de vedella de Can Codina
- 4 pastanagues
- 2kg de ceba vigatana de Planes Bones
- 3 porros
- 2 mantellines de porc
- 2 botifarres del perol de Fussimanya
- 1 litre de vi d’Oporto
- 1 litre de Ratafia Bosch
- 2 grans d’all
- 150g de bolets de temporada de Carol Tòfones
- 1kg de patates
- 1 pa de pagès del Racó del Panarra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Elaboració:
- Tallar la cua de vedella i macerar amb les verdures tallades, el vi i la Ratafia durant 12h a la nevera.
- Separar les verdures, la cua i el líquid.
- Fregir la cua, salpebrada i enfarinada, en oli. Reservar amb paper absorbent.
- En una cassola, sofregir les verdures amb oli.
- Afegir la cua i mullar amb el vi negre i la ratafia. Deixar estofar 4 hores a foc lent.
- Desossar la cua i farcir-la amb la botifarra prèviament desfeta en una paella. Embolicar amb paper film i reservar en fred.
- Colar la salsa de verdures amb un colador xinès. Posar-la en un cassó a reduir.
- Netejar els bolets i saltejar-los amb sal, pebre i oli.
- Un cop la cua freda, eliminar el film, racionar-la i embolicar-la amb mantellina.
- Enfornar la cua a 190ºC fins que sigui rossa.
- Bullir les patates, pelar-les i xafar-les amb oli, sal i pebre.
- Per muntar el plat, posar una cullerada de puré de patates, la cua de vedella al damunt, els bolets i salsejar. Acompanyar amb un tros de pa per sucar.
Bon profit!
Els FORMATGERS DEL FET A OSONA I D’OSONA TERRA COL·LABOREN AMB Osona Cuina a la campanya el #PlatLactium
Fet a Osona, Osona Terra i Osona Cuina, juntament amb Lactium, impulsen les jornades gastronòmiques #PlatLactium. Del 6 al 22 de maig els restaurants del col·lectiu comptaran amb un plat elaborat amb formatges d’Osona Terra, de Fet a Osona (XPT d’Osona) i de la Xarxa de Productes de la Terra del Lluçanès.
El col·lectiu Osona Cuina dona el tret de sortida així a la Fira Lactium de Vic amb unes noves Jornades Gastronòmiques centrades en formatges osonencs. Es tracta d’una proposta gastronòmica on 9 restaurants d’Osona Cuina introdueixen els formatges en plats dolços i salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió.
Els productors participants a la campanya #platlactium i els restaurants que cuinen els seus formatges són els següents:
- El Gravat. Milanesa de pollastre amb formatge Jove de Cabra de Riudavets (Formatge guanyador del Fet a Osona, aliments excel·lents).
- Arka. Pastís de formatge d’Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, formatge d’ovella de Molí de l’Alzina i mató de vaca de Granja Comas).
- Arka. Pastís de formatge d’Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, formatge d’ovella de Molí de l’Alzina i mató de vaca de Granja Comas).
- Arka. Pastís de formatge d’Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, formatge d’ovella de Molí de l’Alzina i mató de vaca de Granja Comas).
- Teresona XXI. Cassoleta de verdures amb formatge Garrotxa de cabra de Mas Rovira
- Ca La Cinta. Hamburguesa de vedella ecològica amb formatge Pedraforca de Mas Rovira
- Cerve i el Drau. Flat Bread de carbassó amb Carrat de Bauma, tomàquet sec i pipes de carbassa.
- DeVici. Carbassó escalivat amb crema àcida del Cremós de Borredà de Bauma i anxoves.
Formatgeria Molí de la Llavina
- Mas Monells. Bunyol farcit de formatge madurat del Molí de la Llavina, puré de carxofa i maionesa de ceps
- Fonda Sala. Pastís de formatge amb Blau de Jutglar de Reixagó.
- L’Horta de Tavertet. Formatge fresc d’ovella del Serradet de Barneres i verdures fresques de l’Horta.