Informació de contacte
Informació detallada

QUI SOM

Estem a tocar del Parc Natural del Montseny  envoltats de castanyers i en plena natura.

Obrim tot l’any, oferint la possibilitat d’anar al bosc a visitar els castanyers centenaris, organitzant visites guiades, a peu, de diferents durades.

els nostres objectius

  • Fomentar la conscienciació dels nens amb el medi natural i gaudir del contacte amb el bosc.
  • Conèixer la fusta de castanyer i tots els seus usos.
  • Aprendre el procés de creixement del castanyer en el nostre planter, des que es planta la llavor, fins a la recollida de la castanya i el tractament ecològic per enviar-la fresca.
  • Com combatem el xancre (fong que ataca i debilita els castanyers fins a la mort).
  • Com manipulem la castanya i en fem productes exquisits com ara botifarra, cervesa, farina, xocolata, marró glacé, etc…

LA NOSTRA HISTÒRIA

El centre de manipulació de la Castanya, situat a Viladrau, a la comarca d’Osona, va néixer amb l’objectiu de recuperar el castanyer i oferir un producte tan arrelat a la nostra terra com és la castanya.

les nostres instal·Lacions

els nostres productes

La nostra castanya fresca prové només de les finques del Parc Natural del Montseny, situades a una alçada de 900 metres, i és totalment natural.

La castanya és rica en hidrats de carboni i en fibra, i té poc greix. Té un 50% d’aigua, i conté la meitat de calories que la resta de fruites seques. Es tracta d’un producte sense gluten apte per persones celíaques. A més, conté proteïnes,  vitamines i minerals. Conté gran quantitat de potassi i poc sodi, per la qual cosa les podem incloure en la dieta dels hipertensos.

La farina de castanya s’utilitza molt sovint en la dieta de la gent gran, per la gran quantitat de nutrients que aporta, com el calci, important per a la conservació dels ossos. És, també, un gran remei tradicional en casos de diarrea.

botifarra de castanya

S’elabora de forma tradicional amb carn de porc, pebre, sal i que no falti la nostra castanya! ??
Alguns segur que la coneixeu! No conté gluten. Així  la pot gaudir gairebé tothom.
Recomanem coure-la a foc lent i sobretot no punxar-la mentre es cou per tal de preservar tots els aromes.

infusió de castanya

Elaborada amb tota la fragància de les herbes remeieres del Montseny ?: farigola, menta, Maria Lluïsa, romaní, espígol i rosella; mel de castanyer; castanyes (secallona rehidratades); aigua; llimona; goma de garrofí.

suggeriments d’Utilització
Per elaborar infusió
  • Escalfar aigua. La col·loquem en una tassa i afegim 1-2 culleradetes ?
  • També es pot elaborar en calent i deixar-la refredar com a infusió freda ? amb unes fulles de tarongina, uns talls de llimona i glaçons.
Per elaborar vinagretes
  • 1 culleradeta d’infusió dissolta amb 1 cullerada d’oli i 1 cullerada de vinagre, un pessic de pebre i sal
PER CONDIMENTAR IOGURTS, FORMATGES I KÈFIR
  • 1 cullerada o al gust.
CONSERVACIÓ
  • Un cop oberta,  s’ha de guardar a la nevera. Veureu que agafa una consistència gelatinosa a causa de la temperatura. A la nevera es conserva més de 2-3 mesos.
PROPIETATS
  • Segons la quantitat d’herbes que porta, la mel de castanyer facilita la digestió, la circulació sanguínia i  és relaxant.  Recomanada també en casos d’anèmia i cansament.

 

ASSOCIACIONS I DISTINTIUS

 

Fetaosona - Castanya de Viladrau - Biosphere

 

et pot interessar

premis
  • Dilluns 3 de Juny del 2019 vàrem ser honrats amb un dels Premis Parc a taula?  2019, atorgats per la Diputació de Barcelona.
EN JOAQUIM ENS EXPLICA QUÈ ÉS L’ASPRE DE CASTANYER

 

 

Ubicació