Informació detallada

QUI SOM

Som pagesos i produïm nosaltres mateixos, amb les nostres mans, el producte que venem. D’aquesta manera podem oferir totes les garanties d’un producte de gran qualitat sota una producció ecològica i responsable.

Sabem que la cura i l’esforç que destinem al cultiu dels nostres productes es reflecteix directament en el seu sabor i la seva qualitat, per això lluitem per continuar aportant aquest valor afegit a l’alimentació dels nostres clients.

Des de la nostra granja de Mas Bellpuig de Taradell, produïm hortalissa de temporada, respectant el criteri ètic de l’agricultura ecològica i participativa, sense utilitzar productes químics en cap etapa de la producció i treballant en xarxa amb la “xarxeta de pagesos agroecològics de Catalunya”.

Som pagesos i ho volem fer bé.
  • Treballem els nostres camps del Mas Bellpuig recuperant tècniques i pràctiques tradicionals com és la tracció animal. En Moreno ens ajuda a fer les feines als camps.
  • Per nosaltres el sòl és un medi viu que hem de mantenir i treballar amb respecte, utilitzant alternatives sostenibles que l’alterin el menys possible i reduint al màxim la dependència de la maquinària tan pel que fa a nivell energètic com per l’erosió que provoca a la terra.
  • Estem implicats en la recuperació de varietats de blat que antigament cultivaven els pagesos de la zona i que es van abandonar amb la industrialització de l’agricultura.
  • Nosaltres mateixos treballem els camps del Mas Bellpuig (Taradell), utilitzant tècniques diverses de cultiu agroecològic, recuperant pràctiques tradicionals, i intentant racionalitzar al màxim l’ús dels recursos naturals (aigua, terra, nutrients, energia…), reduint al màxim la generació de residus.
  • Hi ha poques coses que essent tan petites siguin tan grans. Darrere de cada gra de blat hi ha moltes hores de feina al camp, moltes mirades cap al cel esperant que el clima acompanyi la collita, i moltes il·lusions dipositades en la farina o el pa en què esdevindran.
  • Agafar un grapat d’aquest blat ens carrega les piles i ens recompensa els esforços.

LA NOSTRA MASIA

Sabem que la cura i l’esforç que destinem al cultiu dels nostres productes es reflecteix directament en el seu sabor i la seva qualitat, per això lluitem per continuar aportant aquest valor afegit a l’alimentació dels nostres clients.

 

ELS NOSTRES PRODUCTES

Som pagesos i produïm nosaltres mateixos, amb les nostres mans, el producte que venem. D’aquesta manera podem oferir totes les garanties d’un producte de gran qualitat sota una producció ecològica i responsable.

Fem venda directa a la masia segons demanda  i cistelles mixtes de pa i verdures a domicili. Per comandes trucar al Gerard Bellpuig 618 168 205

Pa

El pa és la nostra passió. El seu procés lent, el seu aroma, el seu sabor, ens fan estimar la nostra feina!

Què podem dir que no sapigueu ja del nostre pa de xocolata i taronja?
Aquesta barreja és tota una delícia per als sentits!

Aquest és un pa rústic amb aroma de cereal torrat amb sabor de la nostra terra. ¡El blat de forment és un blat antic recuperat aquí a Osona i Lluçanès!

El pa d’espelta, com d’altres, el fem en diferentes formatos i mides.
Com us agrada més, rodó o en barra?

 

Per acompanyar aquest pa de sègol us recomanem una mica de brie i figues.

 

Oh pa de Camut … Estimat i desitjat per la gran majoria al llarg dels temps!
Veniu a tastar aquest gran aliment ric en nutrients i de sabiduria ancestral!

Un bon dinar hauria d’anar semper acompanyat d’un pa de nous com cal.

El pa de nous i figues, com la resta dels nostres pans, està fet amb massa mare 100%, pastada a mà i cuit al forn de llenya.

Sabies que els nostres pans estan fets amb farines semi integrals i completes, de varietats autòctones i ancestrals recuperades, cutlivades ecològicament a la nostra finca i motllurades amb molí de pedra?

El pa de fajol és fet amb cereales integrals sencers, que són més rics nutricionalment i energèticament, es paeixen millor, tenen més nutrientes ia més són aliments prebiòtics.

 

 

 

PANETS

Un gran desconegut! El panet de cúrcuma no deixa indiferent a ningú. Un tastet imprescindible pels amants de nous sabors!

El panet d’avellanes i panses avui ens ve de gust amb una miqueta de xocolata. Quina és la vostra combinació preferida?

Un clàssic a l’ausetana!
El panet de llavors és ben conegut entre els nostres clientes per boníssim i versàtil, ja que tant pot ser per esmorzar com berenar, o per acompanyar qualsevol àpat!

El panet de nous i figues ho té tot per ser un esmorzar, berenar o acompanyament perfecte. El tenim en format de 90gr i 350gr.

 

COQUES

La coca d’oli sense sucre s’ha convertit en una d’aquelles postres que semper queden bé!

 

Aquesta és la Coca dolça de forner, que a aquestes hores és perfecte per anar acompanyada d’un gotet de vi ranci.

Fogassa d’olives i tomàquets secs. Ideal per anar acompanyada d’una mica de ruca i parmesà!

HORTA

CISTELLA ECOLÒGICA

 

CEBA VIGATANA

És una de ceba tendra varietat catalana, present a Osona. Té un sabor lleugerament dolç i fort, i es menja sobretot amanida, però també és molt apreciada per escalivar, en especial el ceballot.

BLEDES

Tenim les verdes que tenen més penca, les grogues que tenen més fulla i les de colors, que són molt vistoses. Totes elles són aliments amb moltes propietats i que es poden preparar de mil maneres diferents. Posem color a la taula!

col de pell de galàpet

Quan arriba l’hivern,  no us vindria de gust un bon trinxat amb aquesta col pell de galàpet ?!

RAVES VERMELLS

Sabíeu que els raves vermells ajuden a combatre els símptomes del mal de coll, sinusitis i fred? La natura és sàvia i ens ofereix els aliments òptims per preveure i afrontar les molèsties de cada època de l’any. Consumir verdura de temporada és una bona elecció.

 

BLEDES

No ens n’hem pogut estar i us proposem una recepta feta amb Bledes que no només és senzilla de preparar, sinó que està boníssima!

Bledes saltejades amb panses i ametlles
  • Ingredients:
    200 g de Bledes
    2 cullerades soperes d’Ametlles
    2 cullerades soperes de panses
    1 cullerada sopera d’oli d’oliva
    1 llimona
    1 mica de sal
    1 mica de pebre
  • Preparació:
    Posem a bullir una olla amb aigua i sal, i hi cuinem les bledes duran 8 minuts.
    En una paella amb oli, hi afegim les bledes cuinades i tallades en trossets. Ho saltegem uns minuts a foc baix.
    Afegir les ametlles filetejades, les panses i una mica de suc de llimona. Ho barregem bé i ho cuinem un minut més, salpebrant-lo.

Ja està! Un àpat sa i lleuger, apte per a tots els públics!

 

PÈSOLS

 

Si és ben humil, lo pèsol
cerca un arbró
que l’ajudi a enfilar-se
de forc en forc,
ses branques oferint-li
per escalons.
Si confia amb ses fuerzas
en sa il·lusió,
a l’aixecar-se altívol
son coll se torç
i cau sobre la Terra
llarg com un mort.

Lo més bonic dels pèsols és lo d’olor; i són la seva joia ses blanques flors, ses blanques flors que semblen un papalló, un papalló que es posa damunt d’un brot.

Jacint Verdaguer “Pèsol” dins Brins d’espígol

ESPÀRRECS

 

Que no us enredin!
Deixeu-vos estar de comprar espàrrecs en conserva, que perden la majoria de les seves propietats i no els podem assaborir com cal.
Un bon espàrrec de temporada, cultivat ecològicament i amb tot l’afecte del món, és més ric en minerals i més bo per a la salut!

L’espàrrec verd es coneix també com un espàrrec negre, amarg o blader “triguero”. Aquests espàrrecs tenen un sabor boníssim i estem en plena temporada.
Ausetans, tots amb espàrrecs a les mans!

ALLS TENDRES

L’all és una hortalissa amb grans propietats medicinals i efectes molt beneficiosos per la salut. A Mas Bellpuig els tenim guapíssims! Quan torna el fred, res com una sopeta d’alls tendres per preparar el cos per les baixes temperatures!

SOPA D’ALLS TENDRES AMB GAMBES (Per a dues persones)

  • Ingredients: 
    1 manat d’alls tendres
    8 cues de gamba pelades
    60 gr de pa torrat
    700 ml d’aigua
    40 gr d’oli d’oliva
    Sal i pebre blanc

Sofregim les cues de gamba en una cassola amb una mica d’oli. Quan ja estan daurades, les retirem i les guardem.

Aprofitant l’oli que ha agafat gust de gamba coem els alls pelats i a bocinets. Han de quedar ben cuits, però vigilar que no es torrin massa. Un cop són cuits, afegim el pa torrat a bocins, l’aigua i ho salpebrem al nostre gust. Ho deixem coure uns 10 minuts.

Un cop ha passat aquest temps, ho retirem del foc i ho triturem per tal que quedi una crema espessa. Posem les gambes cuites al fons del plat i aboquem la crema calenta per sobre. I ja està: ben fàcil i reconfortant a l’hivern.

 

PORROS

Els porros contenen gran contingut d’aigua (94%), fibra, hidrats de carboni, minerals com el potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi, sofre, ferro, Vitamines A, B6, B9 o àcid fòlic, i C.

El consum de porros és molt beneficiós per a:

  • Eliminar líquids, pel seu efecte diürètic.
  • Restrenyiment, ja que afavoreix el trànsit intestinal a causa del seu contingut en fibra.
  • Molt recomanable durant l’embaràs pel contingut en àcid fòlic.
  • Enforteix el sistema immunitari.
  • El porro és molt apreciat pel seu efecte remineralitzant i alcalinitzant de l’organisme.
  • Millora les funcions biliars.
  • Posseeix acció antibiòtica.
  • Beneficiós en malalties cardiovasculars.
  • Gota, reuma o artritis.
  • El consum de porros neteja i millora l’estat de l’intestí.
  • Col·labora amb la bona salut d’ossos i dents pel seu contingut en calci.
  • El potassi és fonamental per al correcte funcionament muscular i nerviós.
  • Els porros són depuratius i desintoxiquen la sang.

Associacions i distintius

XPDT - Logo Xarxa Productes de la Terra

 

 

 

 

Ubicació