Associacions

En aquest apartat trobareu les associacions de bancs de llavors,  productors i elaboradors agroalimentaris que formen part de la xarxa Fetaosona. Així mateix, trobareu informació actualitzada d’aquestes entitats d’Osona.

BANCS DE LLAVORS

banc de llavors de roda de ter

El primer banc de llavors d’Osona, una associació sense ànim de lucre format per voluntàries sensibilitzades en la defensa del medi ambient. Els seus objectius són recuperar les llavors autòctones de la nostra comarca, fer prospecció sobre llavors de varietats locals, preservar llavors tradicionals, promoure l’agroecologia, fomentar la biodiversitat i reivindicar la Sobirania Alimentària.

ASSOCIACIONS DE PRODUCTORS

osona terra

Associació de pagesos, artesans i productors de la comarca d’Osona. Treballen per posar en valor els productors i artesans del territori i els productes agroalimentaris que elaboren.

Mengem osona

Associació de productors i consumidors de la comarca d’Osona sense ànim de lucre. Les persones que en formen part treballen per promoure un món rural viu i sostenible, una alimentació saludable i un sistema alimentari acord amb els principis de la Sobirania Alimentària.

Associació de productors de Patata del Bufet d’Orís

Associació que agrupa els productors d’aquesta varietat de patata autòctona i adaptada la territori. Una patata amb una qualitat culinària molt superior a altres patates i poc productiva. Els productors es concentren a la zona d’Orís i les patates es venen principalment els diumenges del mes d’octubre al Mercat de la Patata del Bufet d’Orís.