qui som
El Molí de la Llavina, una masia amb un molí hidràulic, un dels pocs molins de farina en funcionament de Catalunya.
Al Molí de la Llavina també elaborem formatges artesans.
la nostra història
La Llavina va ser fundada al segle XI o XII com a molí fariner. La família Llavina vivim a la masia -ubicada a Centelles-des del 1497.
El 1987 vàrem obrir un petit obrador per fer formatges.
La masia permet gaudir d’un entorn natural, on es pot gaudir dels animals que pasturen i veure el molí i el seu funcionament on podem seguir el procés des de que collim el blat fins que traiem el pa del forn.
el nostre molí
Es podria dir que el nucli de la Llavina és el molí, al seu voltant la casa i la formatgeria.
Si visiteu El Molí de la Llavina podreu assaborir les diferents taules de formatges artesans de la casa, els productes que obtenim de l’hort i els embotits artesanals de Vic.
Els nostres productes
Al principi teníem un petit obrador de formatges on elaboràvem el mató i el formatge fresc d’una part de la llet que produíem a la granja.
Productes que destaquem dels elaborats actualment:
El “BLAU D’OSONA” que el 1997 es va convertir en el primer formatge blau català.
El “ESGRATINYAT” de vaca, de pasta cuita amb ratafia.
El “ROY DE CABRA” amb l’escorça vermella per la maduració amb llevats.