Informació de contacte
Plaça dels Sants Màrtirs, 1, 08500
Informació detallada

Carn de pollastre, conill, vedella i xai

Fetaosona - Logo Nourdine
Fetaosona – Logo Nourdine

 

 

 

 

 

QUI SOM

Fetaosona - carnisseria Nourdine Façana 2
Fetaosona – carnisseria Nourdine Façana 2

 

La carnisseria Nourdine es troba a la Plaça dels Sants Màrtirs, 1 de Vic, fent cantonada amb el carrer de la Fusina.

 

Un proverbi marroquí diu:  Mâ kainsh el-kalâm ala etta3âm, “durante la comida, no se habla” (ما كاينش الكلم على الطعام).  I és que us quedareu sense parla quan cuineu la nostra carn.

ELS NOSTRES PRODUCTES

 

Fetaosona - Carnisseria Nourdine
Fetaosona – Carnisseria Nourdine

Fetaosona - productes Carnisseria Nourdine
Fetaosona – productes Carnisseria Nourdine

 

La carnisseria està regentada per l’Alí,  i hi trobareu carn de pollastre, conill, vedella i xai i preparats per pinxitos, hamburgueses, bistecs, preparats per barbacoa, ous, etc.  així com altres aliments i especialitats d’origen marroquí (olives marinades a l’estil marroquí, cuscús, harissa, tahina, reposteria, etc.).

La singularitat dels nostres productes és que són halal.  Aquesta  és una paraula àrab que significa legal o permès. És a dir, que la nostra carn compleix l’estàndard dietètic que prescriu l’Alcorà i  s’ha processat d’acord amb les lleis islàmiques, fent-la adequada per al seu consum per als professants de la fe islàmica.  A nivell organolèptic, aquesta carn sagna menys quan es cuina i és més blanca. Molts cuiners i gastrònoms venen al nostre establiment perquè és una carn més bona ja que no conté restes de sang.

Què és halal?

Es tracta d’una manera de tenir cura del bestiar, de la forma en què viu, de l’alimentació que rep al llarg de la seva vida. Sempre ha de ser en unes condicions dignes, lliure de pressions i estrès i essent tractat el més humanament possible. La carn que ha estat sacrificada i preparada seguint aquest mètode:

  • El matador ha de ser un musulmà adult sa.
  • El matador ha de pronunciar el nom de Déu abans de fer el tall. El nom de Déu es diu per emfatitzar la santedat de la vida i que l’animal està sent assassinat per menjar amb el consentiment de Déu.
  • L’animal ha de ser matat pel tall de la gola amb un moviment continu d’un ganivet afilat. El tall ha de tallar al menys tres quartes parts de la tràquea, l’esòfag i els dos vasos sanguinis a banda i banda de la gola. La medul·la espinal no ha de tallar-se.
  • Els animals han de ser ben tractats abans de ser sacrificats i  no han de veure altres animals essent sacrificats.
  • El ganivet no ha de ser afilat en presència de l’animal. La fulla del ganivet ha d’estar lliure d’imperfeccions que puguin esquinçar la ferida.
  • L’animal no ha d’estar en una posició incòmoda.
  • L’animal ha de poder sagnar i estar completament mort abans de el processament posterior.

Alguns experts diuen que l’animal mort d’aquesta manera no pateix si el tall es realitza de forma ràpida i neta, perquè perd la consciència abans que el cervell pugui percebre el dolor: “la forma islàmica de sacrifici és el mètode més humà de sacrifici i aquest impressionant atordiment per pern captiu, practicat a Occident, causa març dolors severs a l’animal ” Schulze W, Schultze-Petzold H, Hazem AS, Gross R. Experiments per l’objectivació de el dolor i la consciència durant els procediments de sacrifici convencional (atordiment per pern captiu) i mandat religiós ( “tall ritual”) per a ovelles i vedells. Deutsche Tierärztliche Wochenschrift 1978 5 de febrer; 85 (2): 62-6.

Amb tot això, la carn resulta molt més gustosa i saludable que la convencional. Per això l’Alí us convida a tastar la carn halal i comproveu per vosaltres mateixos l’autèntica qualitat d’aquesta carn.

Fetaosona - Carnisseria Nourdine

 

Associacions i distintius

XPDT - Logo Xarxa Productes de la Terra

 

Ubicació