PARADA AL MERCAT DE VIC

Fet a Osona, Aliments Excel·lents, inaugura parada al mercat de la plaça Major de Vic

Fet a Osona, Aliments Excel·lents, serà present al mercat de Vic a partir del dissabte 23 de setembre. Durant set setmanes (23 i 30 de setembre, 7, 21 i 28 d’octubre i 11 i 18 de novembre) els visitants del mercat a la plaça Major de Vic trobaran els set productes en una parada conjunta, ubicada a dalt de tot del carrer Verdaguer, a l’entrada de la plaça Major. 

 

El mercat de la plaça Major de Vic és el gran aparador de la gastronomia de la comarca, encara avui s’hi poden trobar pagesos i productors de la Plana de Vic i de més enllà que porten els productes de la terra i de temporada al mercat. L’espai és també un pol d’atracció de visitants a la capital osonenca i no hi ha turista de cap de setmana que no trepitgi el mercat dels dissabtes. És per tant la millor ubicació per fer d’aparador dels 7 productes que conformen la cistella Fet a Osona, aliments excel·lents. Ho és perquè els 7 productes tindran un espai on donar-se a conèixer de forma conjunta més enllà dels seus propis punts de venda, i ho és, sobretot, perquè el paraigües sota el que s’agrupen representa la qualitat gastronòmica i productiva del nostre territori, essent el reflex de la resta de productes agroalimentaris artesans que es produeixen i s’elaboren a la nostra comarca.

 

 

Un dels objectius d’aquest punt de venda conjunt és seguir promocionant i donant a conèixer els 7 productes de la cistella del Fet a Osona, Aliments Excel·lents que es va gestar el 2021. La ideació de la parada al mercat de Vic, un espai dissenyat específicament per a l’ocasió, s’ha estat treballant durant mesos entre els productors, les productores i l’equip tècnic de Creacció, la Xarxa de Productes de la Terra i Osona Turisme del Consell Comarcal d’Osona. Com a experiència col·lectiva prèvia, el novembre del 2022 la cistella de productes va participar al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, una primera posada en escena que ben aviat es repetirà, vestida de llarg, al tradicional mercat dels dissabtes a la capital osonenca.

 

Amb la voluntat de premiar el públic visitant, totes les persones que comprin algun dels 7 productes podran participar al sorteig d’una cistella Fetaosona, Aliments Excel·lents, que conté tots els productes de la iniciativa. Els productes es vendran conjuntament i per separat, i per la compra de dos o més productes s’obsequiarà el visitant amb una bossa de roba Fetaosona.

Bases del Sorteig