Concurs de fotografia del món rural

V Concurs de Fotografia de l’Món Rural

Termini límit: 2020.10.18

Organitza: Fundació d’Estudis Rurals d’UPA i Eumedia, SA, amb la col·laboració de l’Fòrum Interalimentario i de l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA)

El Concurs de Fotografia de l’Món Rural arriba aquest any la seva XIV edició. El planeta s’enfronta aquests mesos a una pandèmia global que fa trontollar a el món i als seus sistemes. Espanya està fent front als efectes negatius de l’coronavirus i vam comprovar, més que mai, la necessitat de comptar amb fonaments ferms que sustentin les nostres estructures socials i no deixin desemparats als ciutadans. La cadena agroalimentària, formada per prop d’un milió d’agricultors i ramaders a Espanya, i per milers de cooperatives, indústries agroalimentàries, transportistes i establiments de la distribució, ha llançat un missatge rotund a la societat: som essencials, avui i sempre. Aquesta cadena té el seu origen i el seu fonament en el medi rural.

Per això, la XIV edició de el Concurs de Fotografia de l’Món Rural dirigeix ​​enguany la seva mirada a el paper essencial de tota la cadena agroalimentària durant el confinament, amb la temàtica centralESSENCIALS, AVUI I SEMPRE“.

La Fundació d’Estudis Rurals d’UPA i Eumedia, SA, amb la col·laboració de l’Fòrum Interalimentario i de l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries (ENESA), convoquen aquesta nova edició de FotoRural, un concurs de fotografia que tracta de visibilitzar la realitat rural d’Espanya . La Federació d’Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) també col·labora i dóna nom a una categoria de l’concurs.

L’objectiu últim de el Concurs és impulsar el coneixement de la realitat de l’espai rural en el seu conjunt, amb especial atenció cap a aquelles situacions directament vinculades amb el treball dels agricultors i les agricultores, amb l’oferta de productes alimentaris i d’altres usos que s’obtenen en les seves explotacions, i amb les activitats complementàries a l’àmbit agrari que es desenvolupen en el món rural i en el conjunt de la cadena agroalimentària. 

L’àmbit territorial és el d’Espanya.

Participants: Podran participar les persones físiques i residents a Espanya, independentment de la nacionalitat. Per a la inscripció de persones menors d’edat, és necessària l’autorització expressa dels seus pares o tutors legals. A la pàgina web de el Concurs s’indica el procediment necessari i detallat perquè els menors d’edat puguin participar. La participació en aquest concurs suposa la total acceptació d’aquestes bases.

Temàtica de les fotografies: Les fotografies s’han d’adequar a el tema i continguts de l’concurs. El Comitè Organitzador de l’concurs es reserva el dret d’acceptació de les obres segons s’adeqüin o no a la temàtica de l’concurs. En aquesta ocasió, la temàtica de l’concurs se centra en el caràcter essencial de la cadena agroalimentària en el context de la crisi provocada per la COVID-19.

Jurat: El jurat està compost per representants de l’patronat de la Fundació d’Estudis Rurals, d’UPA, de FADEMUR, de Eumedia, SA, de l’Entitat Estatal d’Assegurances Agràries i de el Fòrum Interalimentario.

Fetaosona Foto de Nicolas Ladino Silva en Unsplash
Fetaosona Foto de Nicolas Ladino Silva en Unsplash

Premis:

Primer PREMI (Fòrum Interalimentario): 600 €

Segon PREMI: 400 €

Tercer PREMI: 300 €

PREMI ENESA a la millor fotografia relacionada amb les assegurances agràries: 400 €

Premi Fademur a la fotografia de les Dones Rurals: 400 €

Accèssit a les 20 fotografies finalistes: 80 €

Més informació:

Información:

Related Posts