Botifarra de Riuprimer

Dues xarcuteries de Santa Eulàlia de Riuprimer van impulsar la marca col·lectiva "Botifarra de Riuprimer", que identifica la botifarra que s'elabora als establiments de Santa Eulàlia de Riuprimer, en un entorn natural privilegiat.

Dues xarcuteries de Santa Eulàlia de Riuprimer van impulsar la marca col·lectiva “Botifarra de Riuprimer”, que identifica la botifarra que s’elabora als establiments de Santa Eulàlia de Riuprimer, en un entorn natural privilegiat.

El novembre de 2015 Santa Eulàlia de Riuprimer va iniciar una activitat dinamitzadora del municipi, el RiuFredolic, una Mostra Gastronòmica del Fredolic, amb tastets, música i animació. Malauradament, i malgrat l’èxit, la iniciativa no va tenir continuïtat, però l’any passat, es va recuperar sota un nou nom i format: la Fira del Fredeluc i la Botifarra.

En el marc de la nova fira es va presentar la nova marca local Botifarra de Riuprimer, que ha rebut el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació . Aquest distintiu garanteix l’origen i la qualitat de la botifarra, elaborada artesanalment per dos petits obradors de Santa Eulàlia, d’origen familiar, arrelats al municipi i amb una llarga tradició. Els obradors són Queviures Corretja i Carnisseria i Pa Vilaró, que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, a Osona, sota el nom fetaosona. Ambdós obradors tenen la seva pròpia fórmula d’elaboració, però comparteixen uns estandards de qualitat comuns: criteris de proximitat, el tipus de carn utilitzada i l’absència de gluten i sense lactosa. La visita a Osona pot ser una bona excusa per participar en alguna de les activitats programades a l’agenda de la comarca i passar-se pels obradors i comprar la seva botifarra.

Carnisseria i Pa Vilaró – c/Major, 2 Santa Eulàlia. Telèfon 938830096. Mail carnisseriaipavilaro@gmail.com
Queviures Sebastià Corretja – c/del Puig, 1 Santa Eulàlia. Telèfon 938830088. Mail finacorretja7@gmail.com

Més informació aquí.

Related Posts