Visita de productors i elaboradors osonencs a una granja ecològica

El passat dimarts una petita delegació formada per per l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal d’Osona (en la seva qualitat d’impulsors de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona a Osona, i de la web fetaosona), va visitar, junt amb tècnics de Creacció, del Consorci del Lluçanès , empresaris del territori i representants de l’associacio de productors Osona Terra, una granja ecològica compromesa amb el medi ambient i la sostenibilitat, la Selvatana.

La Selvatana va apostar per la producció ecològica, i d’aquí se’n deriven productes fets només amb llet fresca de les seves granges, i amb absència total de residus químics, edulcorants, aromatitzants, conservants, espessants additius, i sense afegir cap mena de llet en pols. Venen llet, iogurts, mató i formatges ecològics.

La visita a les instal·lacions va ser molt instructiva, especialment per als productors atès que es va explicar quins eren els requisits necessaris per adequar una instal·lació vacuna per tal que sigui ecològica i es va poder veure in situ. La propietària de la granja, l’Ana, va respondre a totes les seves preguntes, en relació a les instal·lacions, el “circuit” de les vaques, la producció i la importància de la distribució dels mateixos.

Visita a la Selvatana
Visita a la Selvatana

Related Posts