El Comitè Director de la Xarxa Productes de la Terra en reunió aprova el balanç 2016-18 i les previsions de l’any 2019

 

 El Comitè Director de la Xarxa Productes de la Terra en reunió el passat 14 de novembre, va aprovar el balanç 2016-18 i les previsions de l’any 2019

  • Es treballa amb un Cens de 1.220 empreses i s’ha renovat el llistat de productes singulars
  • S’ha executat un 52% del total de pressupost previst

 

El passat 14 de novembre del 2019, es va reunir a l’edifici de Can Serra de la Diputació de Barcelona el Comitè Director de la Xarxa Productes de la Terra, l’òrgan de govern amb representació política, presidit per la Presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Sra. Eva Menor. El Consell Comarcal d’Osona n’és membre d’aquesta Xarxa i per tant, el Conseller delegat de Promoció  Econòmica i Consum Sr. Jordi Bruch va ser present a la reunió.

A la reunió hi van assistir la majoria de representants polítics dels 12 ens locals de caràcter comarcal que formen part de la Xarxa i també els representants polítics de les 5 gerències de Diputació que participen a la Xarxa, acompanyats del personal tècnic d’aquestes entitats.

Durant la mateixa reunió es va presentar la Xarxa als nous representants, destacant que es treballa amb un cens de 1.220 empreses. Un 47% de les mateixes  ha participat activament els tres darrers anys en activitats. Aquest any

Comitè director XPDT
Comitè director XPDT

2019 s’ha renovat el llistat de productes singulars, i se n’han identificat 55. La Xarxa es va constituir l’any 2010.

Seguidament, es va presentar un resum dels resultats asolits en el període 2016-18 classificats en les 9 línies estratègiques del Pla Estratègic i Operatiu 2016-20 de la Xarxa, destacant aquests resultats:

62 empreses noves creades

578 empreses formades en gestió empresarial

57 varietats locals recuperades

270 empreses participants en accions de networking

476 empreses participants en esdeveniments de promoció turística

Participació en 17 fòrums i projectes estratègics del sector

14 associacions d’empreses participants en accions de la Xarxa

Realització d’un estudi de segmentació i treball per realitzar un Cens online

 

Del total de pressupost previst per a la realització de les activitats en aquest Pla (5.450.367,97 €), s’ha executat el 52% en aquests tres primers anys.

Pel que fa als reptes de la Xarxa, es proposa ampliar el ventall d’empreses amb les quals es treballa, treballar per millorar la distribució dels productes, continuar reforçant les associacions d’empreses i concretar acords estables amb les diferents entitats amb les quals s’ha establert relacions.

Finalment, la Presidenta del Comitè Director, Sra. Eva Menor, va cloure la reunió. Va agrair  a tots els membres l’esforç i la dedicació per dur a terme les activitats i va animar a encarar els reptes que té pendents la Xarxa en el període 2019-20, quan farà 10 anys des de la seva constitució.

La Xarxa Productes de la Terra a les xarxes:

http://xarxaproductesdelaterra.diba.cat

Related Posts