Osona celebra del 12 d’octubre al 10 de novembre la tercera ‘Campanya Gastronòmica de la Castanya’ amb la participació de restaurants i entitats que donaran a conèixer aquest fruit tan típic de la tardor. La ‘Campanya gastronòmica de la castanya’, té l’objectiu de donar a conèixer la castanya com a ingredient de tot tipus de plats, tant dolços com salats i alhora, apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca i de la zona del Montseny.
En aquesta tercera edició, hi participen un total d’11 restaurants que ofereixen plats elaborats amb castanya, pertanyents al col·lectiu Osona Cuina i/o ubicats al Parc Natural del Montseny, que inclouran a la seva carta, propostes de plats elaborats amb castanya, un producte arrelat a la nostra terra des de fa segles. En total es podrà gaudir de 18 plats representatius de la cuina osonenca amb castanya. A més, durant aquest mes, diferents entitats oferiran 7 activitats de cultura i paisatge relacionades amb la castanya i el castanyer per a tota la família.
Finalment, cal assenyalar que aquesta campanya està organitzada pel Consell Comarcal d’Osona i Osona Turisme en col·laboració amb Osona Cuina i l’Ajuntament de Viladrau. A més, la iniciativa s’emmarca en el projecte Xarxa Productes de la Terra i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.