El proper diumenge 8 de setembre al matí, reserva’t  una estona per participar en el  Tasta la Llavor de Roda de Ter!

 

El proper 8 de setembre us convidem a una matinal única de 2/4 d’11 a les 14 hores: el Tasta la Llavor de Roda de Ter.
El Tasta la Llavor està organitzat pels  membres del Banc de llavors de Roda de Ter, amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, l’Ajuntament de Roda de Ter i la Xarxa de Productes de la Terra   de la Diputació de Barcelona. Tastareu verdures de veritat, autèntiques d’Osona, amb el gust deliciós que han tingut tota la vida i amb l’aspecte que els ha donat la natura. Aprendreu la importància de cultivar llavors autòctones.  Coneixereu altres persones que tenen hort, podreu intercanviar llavors i idees. Perquè el millor és el que cultivem i tenim a prop de casa.
PROGRAMA
  • Exhibició i  tast col·lectiu de tomàquets de varietats locals, tots ells cultivats a la comarca. De la terra a la taula. Els participants en el tast triaran entre tots els tomàquets que agraden més, pel gust, per l’aspecte, etc.
  • Taula rodona: “Per què Cultivar Varietats Locals”, amb la participació de Pep Salsetes, pioner en la recuperació de varietats locals al nostre país,que donarà als assistents el seu peculiar punt de vista.
  • Es podran tastar les elaboracions de:
    • El forn Mas Corcó, cuit amb llenya, i farina ecològica
    • Plats amb verdures de la comarca elaborats per Jordi Coromina, del restaurant l‘Horta de Tavertet, un dels cinc candidats al millor cuiner jove del any 2018 al Fòrum Gastronòmic.
  • Durant la jornada es farà intercanvi de llavors d’Osona per l’hort i també es vendran planters d’hivern de varietats d’Osona del Banc de Llavors de Roda de Ter 
  • La jornada estarà amenitzada pel grup musical “La gent del Toll”
Cartell tasta la llavor 2019
Cartell tasta la llavor 2019

Lloc de realització: a la seu del Banc de Llavors, al parc de la Muntanyeta, al costat del carrer dels Molins, L’accés a les activitats és gratuït. Espai accessible a cotxets i cadires de rodes.

Hi ha aparcament al voltant de l’espai.  Recordeu que cal inscriure’s a https://bancdellavorsderodadeter.wordpress.com/apuntat-al-tastet/

Related Posts