El formatge de Cabra Roi, de Molí de la Llavina

El Molí de la Llavina és una masia catalana del segle XVII que incorpora una formatgeria. El Molí està situat a Centelles, i forma part dels atractius turístics de la comarca d’Osona, així com de la Xarxa de Productes de la Terra. A part, si esteu interessats en fer una visita al molí fariner, us obren les seves portes prèvia reserva.

Així, en destaquem pels seus formatges artesanals. Molts d’ells han estat reconeguts per diverses entitats vinculades amb el formatge, entre elles el Lactium.

També han captat l’atenció de reconeguts cuiners i gastrònoms. Un exemple el tenim amb el blog  Cuina Cinc, finalista en els premis “Bloc de Catalunya” a les edicions del 2012 i el 2013.  Es tracta d’un blog de cuina i gastronomia conduit per Fina Comas que ha estat molt comentat i reconegut periodísticament i per experts. Primerament, el denominaríem un blog holístic, ja que que amb els seus articles va més enllà del producte pur i dur. Així, ens descriu el producte, la seva elaboració, l’entorn, possibles combinacions, acompanyaments, receptes i punts de venda. Per tant, estem davant un tot integral per posar-nos a l’abast els productes amb les millors garanties.  En el blog a més de Cabra podeu trobar el Blau d’Osona, molt important i destacable perquè va ser el primer formatge blau de Catalunya amb molts reconeixements.

Us adjuntem l’article dedicat al Molí de la Llavina, concretament al seu formatge de cabra Roi,  i us convidem a visitar aquest bloc. Cliqueu aquí per llegir-lo.

Fetaosona Molí de la Llavina
Fetaosona Molí de la Llavina

Related Posts