Periodistes especialitzats en gastronomia i turisme gastronòmic coneixen el potencial d’Osona

En el marc de les jornades gastronòmiques de la tòfona, Osona Turisme en col·laboració amb Osona Cuina organitza un Press Trip amb 5 periodistes especialitzats.

Osona Turisme i Osona Cuina organitzen les jornades gastronòmiques de la tòfona, del 15 de Gener al 15 de Febrer amb la participació de diferents restaurants els quals ofereixen un Menú de Tòfona, a més de diferents empreses del món agroalimentari que organitzen activitats entorn de la tòfona.

Cal destacar, que aquest any 2018 la ciutat de Vic ha estat l’escollida per acollir el Trufforum, un projecte que promou l’agrupació European Mycological Institute (EMI), amb la voluntat de dur a terme i gestionar, des de una perspectiva de desenvolupament sostenible, projectes i accions de cooperació relacionades amb la gestió i valorització de recursos micològics. Aquest esdeveniment posa la comarca d’Osona dins del mapa tofonaire internacional, organitzant diferents ponències, mercats, tallers, exposicions i campionat de gossos tofonaires.

Durant aquestes jornades gastronòmiques Osona Turisme organitza un Press Trip per tal donar a conèixer Osona com un territori de tòfona i d’una gastronomia amb personalitat pròpia. Tenint la tòfona com un dels productes singulars de la comarca.

Un grup de 5 periodistes gastronòmics nacionals i internacionals van visitar la comarca entre els dies 24 i 26 de Gener. Entre les activitats que van realitzar els periodistes es destaquen una sortida al bosc a la recol·lecta de la tòfona negra i una visita a una empresa agroproductora, a més de diferents àpats gastronòmics de tòfona, la presentació dels 20 anys del col·lectiu Osona Cuina i la participació en activitats del trufforum.

El Conseller de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, Àlex Montanyà els va acompanyar als periodistes durant la seva estada al Collsacabra on van poder conversar sobre la importància de la gastronomia  i els productes agroalimentaris d’Osona com a element potencial en la gestió turística de la comarca.

Entre els participants es destaquen periodistes com Belén Parra, col·laboradora a “Gastroexperience”, “Guía Repsol” i “Grupo Planeta”; Tana Collados periodista de “TV3 Televisió de Catalunya”; Pau Arenós, redactor cap de “El Periódico de Cataluya”, columnista entrevistador i reporter, revista “On Barcelona” i “XL Domonical”, Mikel Larramendi, director de la revista “ON noticias” y Javier Martinez col·laborador de “Cinco diaz” y “Guía Repsol”.

Des d’Osona Turisme se’ls van explicar les característiques i els principals recursos turístics del territori, van visitar Vic, el Collsacabra i el Lluçanès. Van conèixer els diferents projectes de turisme agroalimentari que es poden trobar en el territori, la Ruta del Pa i la Llet del Lluçanès i el programa Fet a Osona amb la visita a l’empresa Riera Ordeix. Van poder gaudir de la gastronomia i dels productes locals al restaurant l’Horta de Tavertet, a més de tastar de primera mà diferents menús i activitats en marc de les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a Ca l’Ignàsi de Cantonigròs i la Fonda Sala d’Olost, a més de viure l’experiència “Rastres de Tòfona” que proposa l’empresa Temps de Tòfona.

Related Posts