L’empresa Pollastre del Montseny ens ha fet arribar una recepta de pollastre amb bolets . Trobareu moltes més receptes d’autèntic pollastre del Montseny a la seva web.
És un plat boníssim i la fan servir a moltes cases aquests dies de Nadal.
Ingredients:
– 1 pollastre de pagès del Montseny
– 500 gr de moixernons. Pot ser qualsevol altre bolet o barreja, també queda molt be amb camagrocs (rossinyols de pi).
– 100 gr d’ametlla torrada
– Pa fregit
– 2 cullerades de vi ranci
– 1 ceba grossa
– 1 tomaquet madur
– unes fulles de llorer
Preparació:
1. Talleu el pollastre de pages a octaus, salpebreu-lo i enrossiu-lo banda i banda en una cassola a foc no gaire fort, de manera que es faci per dins i quedi la pell cruixent (per el meu gust una mica de pebre dona bon gust als plats).
2. Quan el pollastre estigui ben daurat, retireu-lo del foc i reserveu-lo, així podrem fer un bon sofregit aprofitant el greix del pollastre.
3. Talleu ben petita la ceba i cap a la cassola, quan quedi mig transparent poseu-hi el tomàquet trinxat o tallat molt petit i el llorer i deixeu-ho fins que quedi llesta la salsa.
4. Afegiu-hi el pollastre i amaniu-lo amb el vi ranci i el pa fregit mentre el desfeu amb els dits. Cobriu-ho just amb aigua i deixeu-ho coure a foc lent. Val mes anar una mica just d’aigua i anar-ne afegint mica en mica, així no ens passem 🙂
5. Quan el pollastre estigui gairebé tou, afegiu-hi la picada d’ametlles, els bolets, ajusteu-ho de sal i pebre i deixeu que es cogui tot junt. fins que quedi al vostre gust.
Perquè aquesta recepta quedi extremadament bona, hauria de ser un pollastre de pagès del Montseny 🙂 El podeu adquirir online, us ho porten a domicili, o podeu apropar-vos a una de les botigues que els hi porten cada setmana.
Bon profit!!!