Sabors i colors d’estiu: la ceba vigatana
Ja ha arribat el bon temps i amb ell, la temporada de “terrasseig”, gelats, sol i, en definitiva, estiu. Durant aquesta temporada que tenim ja a la cantonada, les fruites més acolorides com ara els préssecs, les cireres o les maduixes, omplen de color i sabor els nostres menús. Però també hi ha espai per les verdures, protagonistes de les amanides i escalivades.
Entre elles, un dels productes a destacar és la ceba vigatana. Té una forma allargada i amb un predominant color violeta en la pell exterior. Destaca pel seu gust dolç i intens. Ha estat identificada com una de les millors varietats de la ceba per escalivar. També es consumeix en amanides degut a la seva intensitat i la seva dolçor.
La ceba vigatana és tardana, i ben adaptada al clima fred de la comarca d’Osona. Proporciona energia provinent de la glucosa i sacarosa. També conté diverses vitamines en petites quantitats i destaquen els minerals com el sofre i el potassi. Es tracta d’un aliment adequat pels diabètics. Això és degut a que el sofre regula els nivells de sucre en sang, intervenint en la síntesi de la insulina. A més, els compostos ensofrats eliminen les mucositats bronquials i actuen com a antibiòtic sobre determinats gèrmens.
Us convidem a llegir aquest article:
Seguiu llegint l’article a la pàgina web de la Xarxa de productes de la terra.